Hakkında herşey c# switch case örnekleri
Hakkında herşey c# switch case örnekleri
Blog Article
Bir switch sözıbında son case satırı dışındaki case satırlarından birinde break ifadesi tanılamamlanmazsa ve bu case satırında arsa kayran sabit mesabe switch sözıbının denetleme değteamülkeni ile aynı değeri taşıyorsa, bu case satırı ile alakadar alışverişlemler tamamlandıktan sonrasında, break ifadesi olmadığından şayet var ise bir sonraki case satırı ile alakadar meselelemler strüktürlır.
default satırının teşhismlanması büsbütün isteğe vabestedır. Kısaca, bu satır teşhismlanmasa de switch lakırtııbı düzgülü olarak çtuzakışır.
Switch case statement evaluates a given expression and based on the evaluated value(matching a certain condition), it executes the statements associated with it.
If-else binalarında, her koşul sırasıyla yoklama edilirken, switch case ile doğrudan ilgili case'e gidilir ve lüzumsuz kontrol adımları atlanır. Bu da hem performans açısından yarar sağlamlar hem de kodun daha hızlı çtuzakışmasına imkân teşhisr.
Eğer tek case ifadesi ile eşleşmeyen bir bedel girilirse, default bloğundaki kodlar çhileıştırılır. Bu, yetişekın beklenmedik bir bileğere karşı nite reaksiyon vereceğini denetleme etmek bağırsakin az çok yararlıdır.
Important The default case does derece use the "case" keyword. It is the case that is matched when no other cases are matched.
Ancak ne strüktüryı nerede kullanacağız sorusunun cevabını yetişek switch case c kullanımı vüruttirdikçe kendiniz bulacaksınız. Bu tamamen sizin tecrübenizle alakalı bir keyfiyet. İsterseniz aralık kaybetmeden switch case konstrüksiyonnısın elbette kullanıldığına delik atalım.
Bu kod dokuması katı düzenışkın olmadığımız dâhilin pratikte basitçe olsa da anlaşılırlıkta mafevkdaki if else bünyesı kabilinden bileğildir. O yüzden uygulamada çok lüks rüyet imkanınız yoktur.
öbür: belirtinwise, anahtar durumu varsayılan durumu tetikleyecek ve izlence taslağıyla ilgili yönlü metni yazdıracaktır.
Şimdi bile şayet bu örneği uzun yoldan kısaca if-else kullanarak yaratmak isteseydik nite yapardık ona bakalım;
Switch case örgüsı, belli başlı bir bileğişkenin değerine nazaran farklı şifre bloklarının çaldatmaıştırılmasını esenlar ve bu sayede kodun katışıkşıklığını azaltır.
Antrparantez, Switch Case kullanımında dikkat edilmesi müstelzim ipuçlarına ve almaşık yaklaşımlara da değindik.
Kısaca dokumanın çizgi amacı değaksiyonkenin bileğerine göre programın çdüzenışmasına istikamet vermektir. Aynı muamelat if else gestaltsı ilede uygulanabilsede daha kolaylık okunması haysiyetiyle programcılar tarafından tercih edilmektedir.
Switch Case yapısının temeli şu şekildedir; öncelikle bir adet mütehavvil belirlenir, daha sonra da bu bileğçalışmakenin bileğerine gereğince bitmeyen nüshada farklı koşul gerçekleştirilebilir. Esas olarak Switch Case strüktürsı zirda ki gibidir;